pigor: ..., nigdy nie poświęcałem dużo czasu (a zasługiwała na to) na fizykę,
dlatego podejdę do tego ...

matematycznie np. tak:
w układzie osi tOs, gdzie Ot− oś odciętych (odpowiednik Ox), a Os to Oy ,
wystarczy ci narysować proste:
s(t)=
14*60t i s(t) =
1480t , czyli
s= 15t i
s= 20t , gdzie
s − zmienna długości drogi (droga s ≥0), t − zmienna czasu (czas t ≥0),
v1=15 kmh i
v2=20 kmh − prędkości tych rowerzystów,
czyli szukane
współczynniki kierunkowe tych prostych, a więc proste te
rysujesz tak, jakbyś rysował na matematyce proste y= 15x i y= 20x ... i tyle. . ...