matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
gość:
(0,5)
x
2
*2
2x+1
=1/64
10 paź 20:12
krystek:
Doprowadź do potęgi o podstawie 2
10 paź 20:14
maniuś:
1
1
= (
)
6
=(0,5)
6
, 2= (0,5)
−1
64
2
(0,5)
x
2
*(0,5)
−2x−1
= (0,5)
6
x
2
−2x−1=6 dokończ......
10 paź 21:02