funcje i okregi
m89: 1. Funkcja jest określona wzorem. Oblicz wartość tej funkcji dla danych argumentów.
a) y=3x+2 dla x = −1 , x=0 , x=5
2.Pole koła jest funkcją długości jego promienia r. Znajdz ( np. w tablicach matematycznych )
odpowiedni wzór i oblicz pole koła jeśli :
a) r= √7cm
3. Objętość sześcianu jest funkcją długości jego krawędzi a. Znajdź odpowiedni wzór i oblicz
objętość sześcianu dla :
a) a= 2 cm
b) a= 4cm
10 paź 19:56
Piotr:
w czym problem ?
10 paź 19:58
m89: w rozwiązanu, kompletnie nie wiem jak to zrobić .
10 paź 20:00
Piotr:
1. po prostu podstawiaj za x podane liczby
2,3 − znajdź wzory na pole koła i objętość sześcianu ( tu na stronie też są )
10 paź 20:01
Piotr:
i myślę, że w zad 2 powinno być r = √7 cm
10 paź 20:02
m89: dzięki.
10 paź 20:08
m89: źle mi się napisało...
10 paź 20:09