matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
gość:
oblicz najwiekszą wartość funkcji w przedziale <−1/2; 1,9> f(x)=−x
2
+4
10 paź 18:47
KUZDE:
f(x) = − x
2
+ 4 funkcja jest malejaca wiec najwieksza wartosc jest przy wierzcholku p = 0 / −2 = 0 0 ∊ zal. odp. dla x=0
10 paź 18:49