Dane jest równanie
xxx: log[2log3[1+log2(1+log2x)]=12
2 paź 18:51
xxx: Może ktoś to rozwiązać
2 paź 19:01
xxx: help
2 paź 19:12
żółwik:
a może ma być tak: pierwszy logarytm;
log4[2log3[.......... itd
bo coś mi tu nie pasuje?
2 paź 19:13
xxx: tak sorki pomylilem sie tam jest 4
2 paź 19:18
żółwik:
2 paź 19:18
żółwik:
Wrrrrrrrrrrrrrr

załozenie : x>0
log
4[2log
3(1 +log
2(1 +log
2x))]=
12 ..... 4{
12= 2
to:
2log
3[1 +log
2( 1 +log
2x)] = 2 /:2
log
3[1 +log
2( 1 +log
2x)]= 1
1 +log
2( 1 +log
2x) = 3
log
2( 1 +log
2x )= 2
1 +log
2x = 4
log
2x = 3
x = 2
3 = 8
2 paź 19:24
żółwik:

teraz "żółwik" idzie coś.....
2 paź 19:26
xxx: dzieki powoli kumam
2 paź 19:27