Wyznacz dziedzinę równania
sosadbutidontknow: Zad 1. Wyznacz dziedzinę równania
b) 4x +1 : 3 = 2x : 5
D) 6 − x : x+4 = x + 5
F) 5x/2: x2+3=x−1
H)4\x+5+x\x−3
zad 2. Rozwiąż równanie. Pamiętaj o wyznaczeniu dziedziny równania:
a > 6/x=3
b> 16/x2=1
c> x²*(x+7)=0
d> (x²−1)(x²+9)=0
e> x+2/x−2=0
f> (x−1)(x+5)/x+3=0
g> √x²+1=1
h> √x²+5=3
i> x−7/x²−49=0
j> 8x/2x=4
10 paź 17:55
bezendu:
Zapisz poprawnie...
10 paź 17:58
sosadbutidontknow: zad.1
h)4/x+5=x/x−3
10 paź 18:02
10 paź 18:03
sosadbutidontknow: : to znaczy podzielic
10 paź 18:03
sosadbutidontknow: zad 1. f) 5x2/ x2+3=x−1
10 paź 18:06
bezendu:
Popraw zapis

Masz link jak wpisywać...
10 paź 18:07
sosadbutidontknow: zad 1.
D) 6 − x : x+4 = x + 5
F) 5x/2: x2+3=x−1
H)4\x+5+x\x−3
zad 2. Rozwiąż równanie. Pamiętaj o wyznaczeniu dziedziny równania:
a > 6/x=3
b> 16/x2=1
c> x²*(x+7)=0
d> (x²−1)(x²+9)=0
e> x+2/x−2=0
f> (x−1)(x+5)/x+3=0
g> √x²+1=1
h> √x²+5=3
i> x−7/x²−49=0
j> 8x/2x=4
10 paź 18:22
Dupa: x+4/2x−1=1/x
24 maj 15:35