matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory skróconego mnozenia
FreakShow:
(a
√
b
a
+
√
bc
)(
√
ab
+c
√
b
c
) Byłby ktoś w stanie to rozwiązać, dla a=−2. b=−1, c=−8. Wynik ma wyjść −2, jednak nie wiem jak do tego dojść. Z góry dzięki.
10 paź 17:45