matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tak na szybko xd
FiFiX:
1.Suma 2 liczb = 8 a ich róznica 32. znajdz te liczby 2.Oblicz: (2,4−5,6:1dwie piąte) − (1jedna trzecia)*(−1,2)
10 paź 16:44
bezendu:
a+b=8 a−b=32 2a=40 a=20 a+b=8 20+b=8 b=−12
10 paź 16:45