Wykaż że liczba U{log^24-log^225}{2*(log2-log5)} jest całkowita.
kamczatka: | | log24−log225 | |
Wykaż że liczba |
| jest całkowita. |
| | 2*(log2−log5) | |
10 paź 14:39
KUZDE: = ( log 4 − log 25 ) ( log 4 + log 25 ) / 2* ( log 2 − log 5 )
| | 4 | | 2 | |
= log |
| * log 100 / 2 * log |
| |
| | 25 | | 5 | |
| | 2 | | 2 | |
= log ( |
| )2 * 2 / 2 * log |
| |
| | 5 | | 5 | |
| | 2 | | 2 | |
= 2 log |
| * 2 / log |
| = 2 |
| | 5 | | 5 | |
10 paź 14:51
kamczatka: co ja bym bez was zrobił
10 paź 18:02
bezendu:
Rozumiesz wgl te zadania czy tylko przytakujesz i przepisujesz ?
10 paź 18:04
kamczatka: przepisuje i potem patrze co i jak , nie wszystko zapamiętam ale zawsze coś tam zostanie.
10 paź 19:29