pomoze ktos?
:): Niech liczba n bedzie liczba oznaczajaca rok twojego urodzenia. Podaj reszte z dzielenia tej
liczby przez : a) 2, b) 3, c) 4, d) 5.
10 paź 13:15
Antek: Pytasz o moj rok urodzenia ?
10 paź 13:28
:): nie ma znaczenia Jaki bedzie rok

Po prostu chce widziec jak sie cale zadanie robi
10 paź 13:41
bezendu:
No to weź rok mojego urodzenia 1866
1866|2=...
1866|3=...
1866|4=....
1866|5=...
Kalkulator do ręki i licz.
10 paź 13:43
:): 1866|2=933
1866|3=622
1866|4=466 r.5
1866|5=373 r.2
o to chodzi?
10 paź 13:51
Antek: 1866:4 reszta zdzienia nie moze byc wieksza od liczby przez ktora dzielisz wiec jest zle
10 paź 14:02
:): To jak zrobic?
10 paź 14:08