matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Zdzichu:
4
√
4
3
*
4
√
9
*
4
√
6
6
9 paź 22:21
Zdzichu:
Pilne prosze o pomoc
9 paź 22:26
otto:
..=
4
√
2
6
*3
2
*(2*3)
6
=
4
√
2
12
*3
8
= (2
12
)
1/4
*(3
8
)
1/4
= 2
3
*3
2
= 72
9 paź 22:26
Aga1.:
n
√
a
*
n
√
b
*
n
√
c
=
n
√
a*b*c
9 paź 22:27