wzór funkcji liniowej
ass: Podaj wzór funkcji liniowej, której wykres przecina oś OY w punkcie A(0, −1), a jej miejscem
zerowym jest liczba 7. Czy istnieje tylko jedna taka funkcja?
9 paź 21:20
irena_1:
y=ax+b
A(0, −1)
b=−1
f(7)=0
a*7−1=0
7a=1
Taka funkcja istnieje tylko jedna
9 paź 21:22
ass: ooo dziękuję bardzo!
9 paź 21:26
Asia: Podaj wzór funkcji liniowej która jest rosnaca oraz jej miejscem zerowym jest liczba −2. Czy
istnieje tylko jedna taka funkcja?
9 paź 21:48
irena_1:
f(x)=x+2
f(x)=3x+6
f(x)=5x+10
Takich funkcji jest nieskończenie wiele
9 paź 21:49
krystek:
9 paź 21:50
ass: hm a mogę wiedzieć czemu tak?
9 paź 21:53