matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość łuku pole wycinka pola
Angelina xD:
jaki promień ma okrąg w którym kąt środkowy o mierze 45∧ jest oparty na łuku o długości 2 π.
2 paź 16:21
Angelina xD:
2 paź 16:24
anżelikaa:
ΔΩ
∞
≤≥
2 paź 16:32
Bogdan:
45
2π =
*2πR / : 2π
360
1
1 =
R ⇒ R = 8
8
2 paź 21:25