matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Helpme
Pati:
Rozwiąż równanie: 3(5x−8)/7 + 13 = 1
9 paź 21:09
Pati:
?
10 paź 12:34
Antek:
3(5x−8)
+13=1
7
15x−24
+13=1 /*(7)
7
15x−24+13*7=1*7 i dalej sama sobie pomoz
10 paź 12:37