O ile procent liczba 2do potęgi 2p{3}+log_27 jest większa od liczby 4 do potęgi
kamczatka: O ile procent liczba 2do potęgi 2√3+log27 jest większa od liczby 4 do potęgi √3+1
9 paź 20:45
kamczatka: ?
9 paź 21:04
kamczatka: ?
9 paź 21:16
Aga1.: | 22√3+l0g27−4√3+1 | |
| *100%= |
| 4√3+1 | |
Policzę ile to jest
2
2√3+log27=2
2√3*2
log27=4
√3*7
a
4
√3+1=4
√3*4
Podstaw i dokończ obliczenia.
9 paź 22:13
kamczatka:
i jak to dalej wyliczyć ?
10 paź 14:38
kamczatka: ?
10 paź 18:03
KUZDE:
2
2√3 + log2 7 = 2
( 2√3 + 7 ) = 2
( 2√3 + 2 ) * 2
5
4
√3 + 1 = 2
2 (√3 + 1) = 2
( 2√3 + 2 )
2
( 2√3 + 7 ) = x
| | 2( 2√3 + 2 ) * 25 | |
2( 2√3 + 2 ) = 100 % => x = |
| % |
| | 2( 2√3 + 2 ) | |
x = 2
5 % = 32%
10 paź 18:22