matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
barka:
rozwiąż nierówność: x
6
− 2
√
2
x
3
+2 =0
9 paź 20:31
PW:
a
2
−2a
√
2
+
√
2
2
=(a−
√
2
)
2
9 paź 20:35
ZKS:
To nie jest nierówność tylko równanie. x
6
− 2
√
2
x
3
+ 2 = 0 (x
3
)
2
− 2 * x
3
*
√
2
+ (
√
2
)
2
= 0 (x
3
−
√
2
)
2
= 0 Dokończ.
9 paź 20:35