matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ania:
Oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych gdy: a) sin α = 0,3 b) cos α = 0,5 c) cos α = 0,1
2
d) sin α =
7
3
e) tg α =
4
f) tg α = 5 g) tg α = 0,7
9 paź 19:31
Zgon:
Tablica − w przybliżeniu
9 paź 19:32