rozwiaz rownania
Zoyaa :): a) 2x kwdrat−4x−6=0
b) 5xkwadrat=3x
c)xkwadrat−4x+1=0
d)3xkwadrat+7=5x
e)3(x−1)kwadrat+13=10x
f)2(3x+5)+(x+2)(x−3)=0
9 paź 19:10
Zoyaa :): prosze o pomoc

blagam
9 paź 19:15
Zoyaa :): ej no.. prosze
9 paź 19:36
Zgon: Nawiasy wymnóż i prawą stronę równania przerzuć na lewą stronę.
9 paź 19:39
Zgon: Potem policz to z delty − Δ = b2 − 4ac
9 paź 19:40
Zoyaa :): tylko o to chodzi? Rozpiszesz mi to, musze napisac dwa referaty na jutro oprocz tego, wiec nie
wyrobie sie, z mysleniem, prosze pomoz
9 paź 19:42
Zoyaa :): pomoze mi ktos?

blagam rozpiszcie to ..
9 paź 19:44
ona: a)
Δ= (−4)
2 − 4*2*(−6)
Δ= 16 + 48
Δ= 64
√Δ= 8
| | −b − √Δ | | −4 − 8 | | −12 | |
x1 = |
| = |
| = |
| = −3 |
| | 2a | | 2*2 | | 4 | |
| | −b + √Δ | | −4 + 8 | | 4 | |
x2 = |
| = |
| = |
| = 1 |
| | 2a | | 2*2 | | 4 | |
9 paź 19:46
Zoyaa :): a reszta?
9 paź 19:47
ona: b)
Δ= (−3)
2 − 4*5*0
Δ= 9 − 0
Δ= 9
√Δ= 3
| | −3 + 3 | | 0 | |
x2= |
| = |
| = 0 |
| | 2*5 | | 10 | |
9 paź 19:51
ona: c)
Δ= (−4)
2 − 4*1*1
Δ= 16 − 4
Δ= 12
√Δ=
√3*4 = 3
√2
9 paź 19:56
ona: d)
Δ= (−5)2 − 4*3*7
Δ= 25 − 84
Δ= −59
równanie nie ma rozwiązania, delta nie może być ujemna
9 paź 19:59
ona: Muszę już lecieć. Może ktoś inny pomoże Ci w kolejnych przykładach. Mam nadzieję, że trochę
pomogłam
9 paź 20:03
Zoyaa :): tak bardzo pomoglas dziekuje<3

szkoda ze musisz isc, ale trudno.
9 paź 20:04
Zoyaa :): pomoze ktos z dwoma ostatnimi? ej.. prosze blagammm
9 paź 20:10
Zoyaa :): hallo, jest ktos kto mi pomoze?:( blagam no
9 paź 20:28
Zoyaa :): to tylk dwa przyklady e i f

pomoze ktos
9 paź 21:12