matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
abcdef:
a)
ab
√
ab
b)
√
x
3
√
x
2
c)
√
x
2
√
x
3
d)
√
x
2
y
√
xy
2
e)
x
√
y
y
√
x
√
ab
f)
ab
Dziękuję
.
9 paź 17:54
pigor:
..., co znaczy oblicz? rozumiem − zrób cokolwiek
− no to np.
√
ab
√
ab
1
f)
=
=
i ab>0 (a,b jednakowych znaków)
ab
√
ab
*
√
ab
√
ab
x
√
y
x
√
y
*
√
x
√
xy
e)
=
=
i x>0 i y>0 ; itp. itd. .
y
√
x
y
√
x
*
√
x
y
9 paź 18:11
abcdef:
Oj, przepraszam, miało być SKRÓĆ, a nie ''oblicz''.
9 paź 20:41