matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań.
Emilia:
Rozwiąż układ równań. x= U{ x − y} {3} + 1 2= y − 2
9 paź 17:52
bezendu:
Popraw zapis
9 paź 17:55
Emilia:
x−y
x =
+ 1
3
2 = y − 2 Przepraszam i z góry dziękuję za rozwiązanie/ wytłumaczenie
9 paź 18:46