matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w zależnośći od wartości parametru m zbadaj
ziom:
mx+1=m
2
−x
9 paź 17:50
bezendu:
mx+1=m
2
−x mx+x=m
2
−1 x(m+1)=(m−1)(m+1) m+1≠0 m≠−1
(m−1)(m+1)
x=
m+1
dla m=−1 nieskończenie wiele rozwiązań dla m∊R\{−1} jedno rozwiązanie
9 paź 17:54