poprawka proszę o sprawdzenie i pomoc
ariffe2: myślę że teraz dobrze to zapiszę proszę o sprawdzenie. określ wartość logiczną zdań
1,(14)ε NW W ALTERNATYWIE √81 < 10 i jak mam to zrobić?
2 paź 11:55
AROB: ariffe2, chcąc napisać "w alternatywie" użyj znaczka ⋁ , który znajdziesz klikając na pole
"inne" w pasku "wpisz, a otrzymasz". Wystarczy kliknąć na potrzebny znaczek.
A jeśli chodzi o to zadanko, to:
1,(14) ∊ NW = 0
√81 < 10 = 1
0 ⋁ 1 = 1
2 paź 12:05
ariffe2: Dziękuję bardzo.Jeszcze mam problem z tymi znaczkami.Jestem samoukiem komputerowym więc proszę
o wybaczenie.
2 paź 12:15