PRoszę o pomoc :)
anna: | | 1 | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= |
| −2. wyznacz dziedzinę, zbiór wartości, równania |
| | x−3 | |
asymptot i oblicz miejsca zerowe funkcji oraz współrzędne punktu przecięcia się hiperboli z
osią OY.
proszę o pomoc pilne na jutro!
9 paź 17:04
Radek:
| | 1 | |
Rysuję f(x)= |
| czerwona |
| | x | |
Przesuwam o wktor u
→[3,−2] niebieski
D=R\{3}
asymptota pionowa x=3
asymptota pozioma y=−2
9 paź 17:23
anna: a zbiór wartości, miejsca zerowe, punkty przecięcia się hiperboli z oy?
9 paź 17:27
52: ZWf : y∊(−∞,+∞)
xo obliczam podstawiając za f(x) 0
a pkt przycięcia się z oy to za x podstaw 0
9 paź 17:29