matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania podane w postaci proporcji tylko zadanie 2
dusza:
dusza: rozwiąż równania x−1/4−x+1/2=−x/4 zad2 a) x/2=5/6 b)x/2=x+1/4 c) 2(x−1)/3=x+2/5 d)x−1/x+3=x/x+1 e)2a+1/2a=a+3/a−1 f)b−2/b+1=b/b−3
9 paź 16:12