Uzasadnij ze liczba 25^l^o^g6^2 * 5^l^o^g6^9 jest całkowita
kamczatka: Uzasadnij ze liczba 25log62 * 5log69 jest całkowita
6 powinny być w podstawie potęgi ale nie wiem jak to zapisać
9 paź 15:47
Monika: 25log69 czy 25log69 ?
9 paź 15:50
Basia:
25log62*5log69 =(52)log62*5log69 =
52log62*5log69 =5log622*5log69 =
5log64+log69 = 5log6(4*9) = 5log636 = 52 = 25
9 paź 15:50
Saizou : 25log62*5log69=
52log62*5log69=
5log64*5log69=
5log64+log69=
5log6(4*9)=
5log636=
5log662=
52log66 =
52=25
9 paź 15:52
kamczatka: ok dzięki zdaje się że trudny przykład a jak się zrobi to łatwiejsze
9 paź 15:53