która z poniższych funkcji ma największą liczbę asymptot
marioss13231: która z poniższych funkcji ma największą liczbę asymptot? A.f(x)=−11x B.g(x)=17x−34
C.h(x)=0,01x D.k(x)=−8x2−30x−5 ;;;z góry bardzo dziękuje za pozytywną
odpowiedz
9 paź 14:35
Monika: A) funkcja hiperboliczna, o 2 asymptotach x=0 i y=0
B) f. liniowa − brak asymptot
C) f. wykładnicza − 1 asymptota
D) f. kwadratowa skierowana ramionami do dołu − 0 asymptot
9 paź 15:02
marioss13231: proszę o odpowiedz A. B. C. czy D. z góry dziękuje
9 paź 15:20
marioss13231: już wiem dzięki
9 paź 15:21