Zapisz podane wyrażenie w postaci potęgi o podstawie 3
marioss13231: | | 13−3 x 27−2 | |
Zapisz podane wyrażenie |
| w postaci potęgi o podstawie |
| | 9−5 x √34 | |
3.
ps: powinno być tak jak tutaj
13−3, tylko z tym, że powinno być w nawiasie prócz
−3.
Także wybaczcie ale nie wiem jak to zrobić, żeby było w nawiasie. Z góry wielkie dzięki.
Antek: dajesz zadania do rozwiazania i nawet nie jestes w stanie podziakowac za rozwiazanie i
odpisywac na posty
No akuratnie w tym podziekowales . Nie uzywaj takiego symbolu mnozenia bo to oznacza zupelnie
co innego
Znak mnozenia jest taki (*)
tak ma byc ?
Jesli tak to zauwaz ze
27=3
3
9=3
2
√3=3
1/2 wykorzystaj to i dzialania na potegach i licz