matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność. (Jak się mam za to zabrać.)
Lember:
2
2x
−3
x−
1
2
+2
2x−1
=3
x+
1
2
8 paź 23:23
Bizon:
1
1
2
2x
(1+
)=3
x
(
√
3
+
)
2
√
3
3
4
2
2x
*
=3
x
*
2
√
3
2
2x
8
=
3
x
3
√
3
4
4
(
)
x
=(
)
1,5
⇒ x=
3
3
8 paź 23:50