Liczba U{log64}{log32} jest równa:
kamczatka: | | log64 | |
Liczba |
| jest równa: |
| | log32 | |
| log64 | |
| =log2 = log102 czemu takie rozwiązanie jest złe ? |
| log32 | |
8 paź 22:10
8 paź 22:12
kamczatka: jak to obliczyłeś ?
8 paź 22:13
Aga1.: | log64 | | log26 | | 6log2 | | 6 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| log32 | | log25 | | 5log2 | | 5 | |
8 paź 22:14
Eta:
Nie można tak dzielić liczb logarytmowanych!
log64= log2
6= 6log2
log32= log2
5= 5log2
| | log64 | | 6*log2 | | 6 | |
i mamy: |
| = |
| = |
| |
| | log32 | | 5*log2 | | 5 | |
8 paź 22:16
kamczatka: aha dzięki.
8 paź 22:17