proszę o sprawdzenie
ariffe2: czy ktoś mi sprawdzi zadanie.wykonaj działanie na zbiorach. A={x:x εN ∊x≤4} B={x:xεC⊂−3≤x<8}
rozwiązanie A={4,3,2,1,0} B={−2,−1,o,1,2,3,4,5,6,7,8} A∪B={−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7,8}
A∩B={0,1,2,3,4,5} A\B={≠} B/A={−2,−1,6,7,8}
2 paź 00:12
AROB: sprawdzam
2 paź 00:13
AROB: Są błędy, napiszę.
2 paź 00:18
ariffe2: dziękuję serdecznie
2 paź 00:18
AROB: A − dobrze, B={−3,−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7}
A∪B={−3,−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7}
A∩B = {0,1,2,3,4}
A\B = ∅
B\A = {−3,−2,−1,5,6,7}
2 paź 00:22
ariffe2: Jeszcze raz dziękuję.
2 paź 00:29
ariffe2: jeszcze jedno do sprawdzenia. A={trzy−czwarte,pierwiastek z 2,−7,10} B={jedna−druga,pierwiastek
z 100,7;0,75} rozw.A∪B={trzy−czwarte,jedna−druga,pierwiastek z 2,7;−7,10;0,75} A∩B{10}
A\B={trzy−czwarte,pierwiastek z 2,−7} B\A=≠
2 paź 00:36
AROB: poprawiam
2 paź 00:51
AROB: | | 1 | |
B = { |
| , √100, 7; 0,75} |
| | 2 | |
A ∪ B − dobrze
| | 3 | | 3 | |
A ∩ B = {10, |
| }, bo |
| = 0,75 |
| | 4 | | 4 | |
A \ B − dobrze
2 paź 00:56
ariffe2: Arob nie wiesz jak bardzo Ci dziękuję za pomoc.Dzięki Tobie pomału zaczynam rozumieć.
2 paź 08:20