matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Olga:
Wykaż
√
√
29
+12
√
5
w postaci a+b
√
5
8 paź 20:40
Eta:
(3+2
√
5
)
2
=.... =29+12
√
5
√
(3+2
√
5
)
2
= |3+2
√
5
|= 3+2
√
5
8 paź 20:44
Olga:
Mógłbyś mi wyjaśnić krok po kroku co mam zrobić? Nie rozumiem tego zadania
8 paź 20:48