matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłupy
Justyna:
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym o wszystkich krawędziech równej długości, ściana boczna jestnachylona do podstawy pod kątem α
8 paź 20:15
dero2005:
a
√
3
h
s
=
2
a
2
√
3
cosα =
=
h
s
3
8 paź 20:29