matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie tryg
brand:
Może mi ktoś sprawdzić czy jest ok? tg(3x−π)=1
π
tg(3x−π)=tg
4
π
3x−π=
+kπ
4
5π
3x=
+kπ /:3
4
5π
kπ
5π+4kπ
x=
+
=
,k∊ℤ
12
3
12
8 paź 20:08
matyk:
linijki nr 2 bym nie pisał
reszta ok.
8 paź 20:10