matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
U{1}{5}x=log_52
kamczatka:
1
x=log
5
2
5
x=5log
5
2 =
1
czemu pojawia się 5 przed log a nie
?
5
8 paź 20:07
matyk:
1
dzielisz przez
czyli mnożysz przez 5
5
8 paź 20:08
kamczatka:
aha dzięki.
8 paź 20:09