matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iloczyny skalarne dla wektorów
Magda:
Wyznaczyc iloczyny skalarne x*y, x*z, x* (y+2z) dla wektorów x=(1,0,1,0,...,1) y=(1,−2,1,−2,...,1) z= (1,1,1,1,...,1) ∊ R
n
z góry dziękuje za pomoc
8 paź 20:03