matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z pochodnymi
ania:
Dwie funkcje u(x) i w(x) tej samej zmiennej x spełniają relacje: w = a·u;
dx
w =
;
du
u(x=0) = u0, gdzie a jest stałą >0. Znajdź postaci u i w jako funkcje x, czyli u(x) = ? oraz w(x) = ?
8 paź 19:19
ania:
podbijam
8 paź 19:37