ciągi
kronos: | | 2n−1 | |
Dobierz liczbę δ, tak by dla każdego n>δ wyraz ciągu an = |
| należały do otoczenia |
| | n+1 | |
| | 5 | |
liczby 2 o promieniu ε= |
| . |
| | 100 | |
Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu. Nie wiem jak się za nie zabrać.
8 paź 19:15
Basia:
a
n ∊ (2−0,05; 2+0,05) = (1,95; 2,05)
rozwiąż układ nierówności
8 paź 19:17
kronos: dziękuję i mam jeszcze jedno pytanie:
wyszło mi n>59 i n>−61
i teraz nie wiem czy dobrze rozumuję ale odpowiedzią będzie tylko n>59, bo n to numery wyrazów
ciągu?
8 paź 19:31