Rownania wielomianowe
Maszyn: (2−3x)
2 * (x+5) = 0
Nie prosze o GOTOWA odpowiedz tylko o sposob na rozwiazanie , pomysly i podpowiedzi
8 paź 18:47
Maszyn: czy dobrze byloby napisac (2=3x) * (2−3x) * (x + 5) = 0
a potem wyzerowac nawiasy i koniec zadania?
np. 2−3x = 0 i dokonczyc rownanie itd ?
8 paź 18:51
bezendu:
Masz wszystko wystarczy tylko teraz podać pierwiastki
8 paź 18:52
Maszyn: hm pierwiastki? czyli musze to doprowadzic do rownania 3 potegi? potem podstawic zamiennik t=
x2 itd ?
8 paź 18:56