matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz przybliżenie
Angela:
Wiedząc, że przybliżenie dziesiętne z dokładnością do 0,01 liczby
√
5
+
√
6
wynosi 4,69.
2
Oblicz przybliżenie liczby
z dokładnością do 0,01.
√
6
−
√
5
a) 9,38 b) 4,69 c) 2,35 d) 6,60 e) 2,69 mi wyszło 9,52, ale nie ma takiej odpowiedzi i nie wiem co robię źle
8 paź 18:36
Basia:
2
2(
√
6
+
√
5
)
=
=
√
6
−
√
5
(
√
6
−
√
5
)(
√
6
+
√
5
)
2(
√
5
+
√
6
)
= 2(
√
5
+
√
6
) = ...................................
6−5
dokończ
8 paź 18:40
Angela:
Dziękuję
8 paź 18:44