matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
notacja wykładnicza
Paty:
zapisz w notacji wykłądniczej:
75
5 000 000
8 paź 18:30
Basia:
75
15
=
= 15*10
−6
= 1,5*10*10
−6
= 1,5*10
−5
5 000 000
1 000 000
8 paź 18:36
Paty:
dzieki
8 paź 18:36