1 | ||
log712 = a ⇒ log127 = | ||
a |
log12168 | ||
log54168 = | ||
log1254 |
1 | 1+ab | |||
log12168 = log12(7*24) = log127+log1224 = | +b = | |||
a | a |
1 | ||
log127= | ||
a |
log12168 | ||
log54168= | ||
log1254 |
1+ab | ||
log12168=......... = | ( jak napisała Basia | |
a |
1+ab | ||
to log54168= | ||
a(8−5b) |
2+lg23 | 3+lg23 | |||
lg712=a= | ∧ log1224=b= | |||
lg27 | 2+lg23 |
3+lg23+lg27 | 1+ab | |||
lg54168 = | : lg54168= | |||
1+3lg23 | a(8−5b) |
lgzx | ||
P.S wykorzystując wzory:lgzxy=lgzx+lgzy,lgyx= | ||
lgzy |
1 | ||
,lgyx= | ,lgyxn=nlogyx | |
lgxy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |