matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
magda:
5x
A.
=0
x+2
3x+1
B.
=0
x−1
2
C.
=0
5x+6
x
D.
=2
2−3x
8 paź 17:53
bezendu:
a) D=R\{−2} x=0 b) D=R\{1} 3x+1=0 3x=−1
1
x=−
3
c, d zrób sama analogicznie
8 paź 18:27