matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania :)
Proszę o szybkie rozwiązanie :
a) 3x
3
+27=51 b) 64x
3
+7=8 c) 2x
3
+300=50 d) 27x
3
+9=8 e) x(x
2
+2)=2(x+32) f) x(x
2
−4)=−4(x+2)
8 paź 17:34
bezendu:
Wczoraj to było poszukaj..
8 paź 18:44