Rozwiąż
Ciacho19:
Rozwiąż równania.
1. ctg2x − 3tg2x = 2
2. 2sin5x − 3sin3x + sinx
3. sin2x − 8sinxcosx + 7cos2x = 0
8 paź 17:29
Bizon:
2. .... równaniem nie jest −:(
8 paź 17:31
Ciacho19: 2. = 0 sorry
8 paź 17:39
Bizon:
3.
(sinx−4cosx)2−9cos2x=0
(sinx−4cosx−3cosx)(sinx−4cosx+3cosx)=0
(sinx−7cosx)(sinx−cosx)=0
... dalej sobie poradzisz
8 paź 17:39
Bizon:
2.
sinx(2sin
4x−3sin
2x+1)=0
... to co w nawiasie rozwalisz podstawieniem sin
2x=t ... oczywiście założenia

!
8 paź 17:43
Ciacho19: Dobra Panie i Panowie a co z pierwszym? Myślałem żeby to zamienić na
sin2xcos2x
i analogicznie z ctg ale dalej mi nie wychodzi
8 paź 21:00