matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam proszę o pomoc
Albercik:
1)Rozwiąż równania: a) 1−3y/11 − 3−y/5 = 0 b) (y+1)2/12 − 1−y/24 = 4 2)Wyznacz wartość parametru b. a) 2x2 + 6x + b = 0 b) x2 − bx + 5 = 0
8 paź 17:20