matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż sumy
Agata:
4 2 ∑ ∑ xi*(a+yj) i=2 j=2 dla a=3, x1=−2, x3=4, x4=7, x5=5, x6= −4, y1=2, y2=4, y3=1, y4=−1, y5=6
8 paź 17:16
Basia:
= ∑
i=2,3,4
x
i
(a+y
2
) = (a+y
2
)*∑
i=2,3,4
x
i
= (a+y
2
)(x
2
+x
3
+x
4
) = ...................... policz
8 paź 18:38