Prosze was pomozcie mi to ogarnąć ... :/
Kinga: Prosze was pomozcie mi to ogarnąć ...
| | 2 √27 + √48 | |
Liczbe |
| można zapisać jako : |
| | 5 {3} | |
| 2 √27 + √48 | |
| = U{2 √9*3 + √16*3 }5√3 |
| 5 {3} | |
7 paź 21:25
bezendu:
=2
7 paź 21:26
7 paź 21:27
Kinga: to jest dalszy ciag i niewiem jak to obliczyc zeby mi wyszlo
7 paź 21:28
krystek: I dalej licz
7 paź 21:28
7 paź 21:29
Kinga: wiem ale wytłumacz mi skad sie bierze to bo nieiwiem jak to wyliczyc
7 paź 21:31
Kinga: bo niewiem skad mi sie bierze to
7 paź 21:33
krystek: | 2√9*√3+√16*√3 | | 2*3√3+4√3 | |
| = |
| |
| 5√3 | | 5√3 | |
7 paź 21:35
Kinga: już zaczynam łapać tylko powiedz mi jeszcze dlaczego później jest
| 2*3√3 + 4√3 | |
| chodzi mi o to czemu jest 2*3√3 skoro pozbyłam sie go 2√9 =3 |
| 5√3 | |
7 paź 21:49
krystek: Ale 2√9=2*3=6
7 paź 21:56