matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Ag166:
3
Dane są zbiory; A={x należy do R:
≤1}, B={x należy do R: x
3
−5x
2
>0}. Wyznacz A\B.
2x−6
7 paź 21:03
bezendu:
D=R\{−3}
3
−1≤0
2x−6
3−(2x−6)
≤0
2x−6
3−2x+6
≤0
2x−6
−2x+9
≤0
2x−6
(−2x+9(2x−6)≤0 x
3
−5x
2
>0 x
2
(x−5)>0 Dokończ samodzielnie..
7 paź 21:07