.
asdf: Prawdopodobieństwo
Wybieramy z odcinka [0,1] losowo dwie liczby x i y. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze naleza do
dziedziny funkcji f(x,y) =
√x−3y + 1 
D:
x−3y >= −1
A dalej

?
7 paź 20:34
asdf: .
7 paź 20:48
7 paź 20:53
Mila:
| | 1 | | 2 | | 1 | | 1 | |
Ptrapezu=( |
| + |
| )* |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 2 | |
Taką masz odpowiedź?
7 paź 20:55
Godzio:
| | 1 | | 1 | |
x − 3y + 1 ≥ 0 ⇔ y ≤ |
| x + |
| |
| | 3 | | 3 | |
7 paź 20:56
asdf: Dziękuję, odpowiedzi nie mam
7 paź 20:57
asdf: Właśnie nie dawno wpadłem na takie rozwiązanie:
| | 1 | | x2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
01∫ |
| (x+1) dx = |
| + |
| x |10 = |
| + |
| − 0 = |
| | 3 | | 6 | | 3 | | 6 | | 3 | |
7 paź 21:00
Godzio:
Pole można policzyć gimnazjalnym sposobem, albo całkami

Jak kto woli
7 paź 21:01
asdf:
7 paź 21:06
Mila:
Asdf, nie strzelaj z armaty do wróbli.
7 paź 21:23
asdf: lubię
7 paź 21:24
Mila:
7 paź 22:02