matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanko
Joanna:
Rozwiąż równanie. |3x
2
+2x|=x|3x+2|
7 paź 20:27
ICSP:
otóż : |x(3x+2)| = x|3x+2| stąd |x| * |3x + 2| = x * |3x + 2| i stąd już ładnie widać odp :
3
x ≥ 0 v x = −
2
7 paź 20:31
Joanna:
dzięki wielkie
7 paź 20:32